En bänkskiva med Formel 1-kurvor

En tydlig trend i våra moderna kök är avsaknaden av störande detaljer. Inga handtag besvärar blicken eller fastnar i kläderna. Linjerna är få och bänkskivorna helst utan synlig skarv.

Det enda bänkskivematerial som tillåter runda former, fasade kanter och unika lösningar utan synliga fogar är Corian, en blandning av natursten och akryl. Bänkskivan kan göras supertunn eller tjock, men ger alltid en slitstark och hygienisk yta.

Corian står emot repor och fläckar men den verkliga skillnaden gentemot mot granit, framkommer vid monteringen. Fogarna i en Corianskiva smälts samman och bildar en helt jämn yta. Särskilt snyggt blir det vid diskhon som blir en snygg enhet med bänkskivan.

Vår kund Markus ville ha lite Formel 1 känsla i bänkskivan till sitt kök. Han valde Corian Clacier White i samma ton som fronten kritvit Torsjö med dekorlinje. Bänkskivan blev som en racerbana. Diskhon smälter samman med skivan utan några synliga skarvar. Stänkpanel i svart glas och blandare med utdragbar pip i rostfritt från Strand.

 

 

 

 

 

 

Corian finns i alla färgnyanser, både enfärgad och mönstrad, och föreskrivs ofta av arkitekter. Ytan kan repareras och förnyas och är därför återbrukbart.

Vi samarbetar med auktoriserade Corian-montörer från Mamut Möbler & Inredningar i Staffanstorp.