Lyx och lugn

Hur får man till ett både mysigt men också lyxigt kök?

Ett knep är att blanda matt med blankt, varma material med kalla och alltid ta med detaljer i naturmaterial som massivträ för att skapa en brygga som binder ihop.

Grönt är en sval sekundärfärg och behöver liv och värme från röda och gula nyanser. Varma nyanser är mer vibrerande och tillför liv och intimitet till ett rum. Grönt ger en avslappnad och mysig känsla till ett kök.

När man väljer färgtemperatur ska man också tänka på kökets storlek. En varm färg i ett litet kök blir en aning klaustrofobisk. En kall färg som vitt i ett rymligt kök kan skapa ett tomt intryck.

I det här köket har kökssnickerierna i den matta nyansen Grönkål fått sällskap av varm och skimrande mässing. Den gröna och jordnära matta nyansen skapar lugn i kontrast mot lyxigt glänsande metaller. Snyggt, funktionellt och tidlöst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägenheten har högt i tak och för att utnyttja all möjlig förvaring, har vår kund låtit tillverka en stege i oljad ask som hänger på väggen när den inte används.

Stången i mässing mellan väggskåpen fungerar som stöd när det är tid att klättra upp för att ta ned glöggkopparna och pepparkaksformarna.

Bänkskivorna är i 20 mm Silestone Orion och golvplattorna är lagda som stavparkett i svalt vitt med marmorns liv och ådring.

Luckan heter Högestad och nyansen heter Grönkål i ultramatt utförande.

Handtag Lip i polerad mässing Beslagdesign, stänkpanel i behandlad mässing, blandare Nivito och vitvaror Smeg.