Ny teknik

lyft-diskmaskin2Vi har precis kommit hem från Interzum, den internationella arenan för möbel- och inredningstillverkare och är fyllda av nya trender, visioner och innovationer inom områden som moderna material, teknik och design.

Det är mycket teknik på mässan och lätt att gå vilse bland maskiner, beslag och skenor, men här är två smarta innovationer som har att göra med kök.

Den ena heter Comfort Swing och är en lyftmekanik som gör att du kan höja upp diskmaskinens nedre vagn med ett enkelt grepp till bekväm arbetshöjd när du ställer in smutsiga tallrikar eller plockar ur ren disk. Ett Silent System gör att vagnen glider försiktigt och tyst tillbaka till sin ursprungliga position.
Den här lösningen kan du redan få i utvalda diskmaskiner.

Salice-Air_Interzum-AwardDen andra heter Air och är ett gångjärn som diskret försvinner in i stommen. Med ny sofistikerad teknik öppnas luckorna utan att man behöver borra och fästa gångjärn på skåpens insidor. Gångjärnet uppfyller alla tekniska krav med tredimensionell justering till mjukstängning och push-to-open-funktion.

Snyggt. Men osäkert hur de kommer att orka hålla uppe tunga högskåpsluckor. Därför är det inget vi kan erbjuda i våra kök från Smedstorp.

Inte än i alla fall.

Fakta om Interzum

Internationell mässa för möbel- och inredningstillverkare. Här visas trender, visioner och innovationer inom områden som moderna material, teknik och design.

Mässan är en fyra dagar lång inspirationskälla för produktutvecklare, inköpare, tekniker och arkitekter och lockar nästan 60 000 besökare från 143 länder som kommer till Köln vartannat år för att titta på det senaste inom beslag, skenor, belysning, handtag, förvaringslösningar, material, bearbetning och massor med andra tekniska produkter.