Vi tar ansvar

 – hela vägen fram till drömköket 

 

DITT KÖP SKA VARA TRYGGT, SÄKERT OCH BRA. 
Vi bjuder på vår erfarenhet av bra köksplanering och följer dig hela vägen fram till ett monterat och färdigt kök.

Ditt nya kök levereras komplett med monterade stommar, djupare väggskåp, luckor, marknadens bästa lådor, dekorsidor, lister, sockel, ljusbotten med energisnål LED-belysning, bänkskivor, diskho och handtag.

En riktig montering lägger grunden för ett riktigt bra slutresultat. Därför är det lika viktigt att välja en erfaren yrkesman till monteringen som det är att välja ett kvalitetskök.

För att garantera ett perfekt resultat och millimeterprecision, förmedlar vi erfarna finsnickare med kompetens, fullständig utrustning och kunskap om våra produkter.
Du sparar både tid och pengar med en van montör.

VAD BETYDER KÖKET FÖR DIG
Är du en samlare
eller minimalist? Bjuder du ofta hem hela släkten och lagar all mat från grunden? Vilken stil har ditt hem och vad gillar du? Lantligt eller klassiskt. Modernt eller romantiskt.
Hämta inspiration hos vänner, här på hemsidan, från vår katalog och framförallt – vid ett besök i någon av våra butiker.

Kök, färger, material och snickeridetaljer bara måste upplevas i verkligheten.

MÅTTSATT SKISS
Rita upp en skiss
av ditt kök eller ta kopior på husritningen. Det är bra med exakta mått på väggar, fönster, dörrar, takhöjd och fasta installationer som avlopp och fläktkanaler. Boka en tid med vår inredare i din närmaste butik.
Vi har ingen webbshop eller försäljning på distans.

PLANERING
Tillsammans diskuterar vi era önskemål. Vi går igenom praktiska frågor kring köket och funderar kring materialval och planering. Vi är tränade i att se nya lösningar, ta fram den bästa planeringen och ge dig alternativ. Vill du enbart ta del av vår inredningskompetens utan att beställa ett kök, utgår en kostnad för ritningsarbetet.

NU FALLER ALLT PÅ PLATS
Vi träffas igen med en verklighetstrogen tredimensionell ritning av köket som utgör grunden för uppgifter om material och pris. Du får ett ungefärligt datum för när köket kan levereras. Vi behöver tid för att tillverka ditt kök eftersom vi gör allt från grunden anpassat efter dina önskemål. Minst två månader som regel.

Nu är det även tid att boka upp snickaren och göra ett hembesök för att kontrollmäta och precisera renoveringen.

BESTÄLLNING
Efter de sista justeringarna gör vi ett slutligt förslag och upprättar ett beställningsunderlag och en tidsplan. Nu är det dags att gå vidare med inköp av golv, tapeter, färger och textilier.

FÖRBEREDELSER
Ett nytt kök innebär några veckor kaos, upp till en månad om allt i köket ska fräschas upp. Rensa, släng och ge bort det gamla. Behåll frysen och det gamla kylskåpet så länge det går. Förbered snabbmiddagar för mikron. Det är viktigt att du finns tillgänglig för frågor när monteringen görs, men det kan vara skönt att lämna stöket och åka bort under några dagar.

GARANTI
Smedstorp Kök
följer Konsumentverkets riktlinjer med tre års garanti på köket. Våra lådor, gångjärn och lådskenor har hela femton års garanti.

NÖJDA KUNDER
Vi tar ansvar för slutjusteringar
och eventuella fel som vi har förorsakat. Vi är måna om att endast ha nöjda kunder och erbjuder en slutavstämning på plats när allt är på plats i ditt nya kök. Vi är måna om att du ska trivas i ditt nya kök.

Länge.

SÅ HÅLLER DU DITT KÖK SNYGGT
Snickerifronter, lådor och hyllplan görs rent med mikrofiberdukar. Du behöver två stycken. En rejält fuktad i varmt vatten som du först gnider ytorna rena med.

Torka sedan torrt med den andra duken. Se till att få bort allt spår av vatten.

Mikrofiber är miljövänliga och gör rent utan tensider, slipmedel eller andra kemikalier. Dessutom håller sig ytan sidenmatt. Perfekta även till arbetsbänk och häll.

Använd aldrig skurpulver, stålull eller rengöringsmedel med tensider på målade ytor.

 • Vi bjuder på vår erfarenhet av bra köks-planering och följer dig hela vägen fram till ett monterat och färdigt kök.
 • En yrkesmässig montering är en förut-sättning för ett prefekt resultat. Dessutom ett villkor för att alla garantier ska gälla.
 • Bjuder du ofta hem hela släkten och lagar all mat från grunden?
  Vill du att köket ska vara ett rum där man sitter kvar länge?
  Vi hjälper dig med rätt val.
 • Våra inredningsförslag utgår lika mycket från form och färg som funktion.
  Vid ett hembesök kontrolleras detaljerna inför en beställning.
 • För att vara säkra på att allt är till belåtenhet, erbjuder vi en slutavstämning på plats.
  Vi tar ansvar för justeringar och eventuella fel som vi har förorsakat.

Köksassistenten