Bra belysning

som inte bländar.


Bra belysning betyder inte
stark belysning. Baskem12Däremot betyder det väl avvägd belysning som inte bländar och stör ögonen. Det är också viktigt att skilja mellan arbetsbelysning över bänkskivan, vasken och spisen och allmänbelysningen i tak och över matplats samt stämningsbelysning infälld i öppna hyllor och i baldakiner över fönster.

LED-belysning
Light Emitted Diode har utvecklats till en mycket bra ljuskälla som kan anpassas efter dina olika behov. LED är en halvledardiod som omvandlar elektricitet till ljus. Den ger direkta miljöbesparingar genom sin lägre energiförbrukning och ett mycket klarare ljus. Dessutom alstrar ljuskällorna i princip ingen värme som kan skada snickerier eller andra material.

LED kan lätt dimmas från fullt arbetsljus till skön mysbeslysning. I våra konfektionerade ljusbottnar använder vi infällda LED-lampor med varmvitt ljus där vi förborrar i skivan för kabel och spot.

En LED-belysning har en livslängd på mer än 50 000 timmar. Det motsvarar nästan 6 år om lampan är tänd dygnet runt. Vår LED-belysningen har samtliga högeffektiva lysdioder med ett effektutbyte som är ca 7 gånger högre än halogen. Dioderna är utvalda och sorterade i färg och styrka för ett skapa ett balanserat och behagligare ljus.

Halogen och lysrör
Färgåtergivningen i halogenbelysningen och lysrör liknar dagsljuset till 98 %, vilket innebär att en halogenbelysning upplevs som varm.  Tyvärr måste halogen bytas ofta och sprider dessutom hög värme vilket kan skada omgivande snickerier.

Lysrör med uttag
Föredrar du lysrör för ljusstyrkan, kan den monteras direkt under stomme och döljas bakom en ljuslist. Många armaturer erbjuder även eluttag både i höger eller vänster sida. Finns i bredder från 47 cm till 123 cm.

  • Öppen hylla med infälld LED-belysning sprider ett fint stämningsljus.
  • Infälld LED spot 350mA/2,4W som nu blivit tunnare. Bra arbetsbelysning vid full effekt. Kelvin 3200. Seriekopplas.
  • Drivdon Drikon 350mA med kablar, som driver upp till sex LED-lampor,
    Kompletteras med dimmer.